Ugye milyen jól hangzik?
Ez az a puding, amit bármikor bűntudat nélkül fogyaszthatunk, hiszen az avokádó nem hízlal, és tökéletes alapanyag a lúgosításhoz.
Télen-nyáron egy jóízű, egészséges desszertet pattinthatunk magunknak eme nemes recept alapján.
de miért jó az avokádó?
- Tápanyagban gazdag: 20 féle vitamin és ásványi anyagot rejt magában. Egy 100 grammos gyümölcs már önmagában tartalmazza a napi ajánlott K-vitamin mennyiség 26, C-vitamin 17, B5-vitamin 14 és B6-vitamin 13 százalékát.
- Még a banánnál is többet tartalmaz káliumból: 100 gramm gyümölcsben – a banán 10 százalékához képest – a napi ajánlott bevitel 14 százalékát tartalmazza.
- Jótékony zsírokat raktároz: Az avokádó az egyik legzsírosabb növényi étel, de nem akármilyen zsírokat tartalmaz. Nagy részük ugyanis olajsav formájában van jelen a gyümölcs húsában, mely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
- Egészségesebbé tesz: Kutatások szerint a rendszeresen avokádót fogyasztó emberek egészségesebbek, magasabb a tápanyagbevitelük, és kevésbé hajlamosak a szervezetben kialakuló anyagcsere-zavarra.

Hozzávalók 2 személyre:
- 2 avokádó
- 3 dl mandulatej
- 2 szem stevia
- kis vanília és vagy fahéj
- 2 evőkanál őrölt mandula
elkészítés:
Az avokádót felkockázzuk, és összeturmixoljuk a manulatejjel, a steviával és a vaníliával (vagy fahéjjal), amíg krémes állagú nem lesz.
A tetejét megszórjuk a darált mandulával.
Ha hidegen jobban esik, betehetjük a hűtőbe 1 órára.
Nyáron turmixolhatunk bele jégkockákat is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!