ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

Ennek a salátának a fő alapanyaga a karalábé.

Könnyű elkészíteni, mégis végeredményben egy finom, egészséges, laktató és lúgos kémhatású ételt kapunk.

A Jancsi saláta leginkább a könnyen beszerezhető karalábénak köszönheti népszerűségét, mivel számos jótékony élettani hatása van:

  • vas-, kalcium-, foszfor- és mangántartalmának köszönhetően védi a csontokat
  • magas antioxidáns tartalma segít megkötni a szervezetben elszaporodó szabadgyököket
  • rosttartalmának köszönhetően kiváló segítséget nyújt a méregtelenítésben
  • emellett vitalizáló hatásának köszönhetően felflrissít, azonnali energiával látja el szervezetünket

hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csomag újhagyma
  • 1 karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kínai kel (vagy fél fejes káposzta)
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj 
  • 2 teáskanál tökmag olaj

elkészítés

A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk.

Ráfacsarjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük. Megöntözzük az olívaolajjal, egyet még keverünk rajta és tálaljuk.

Fogyaszthatunk tönkölypászkát, teljeskiőrlésű (élesztőmentes) tönkölykenyeret mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!