ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

Ennek a salátának az alapja a színes, mutatós, könnyen beszerezhető és felhasználható padlizsán.

Számos remek élettani hatása van:

  • kevés oldható szénhidrát tartalma miatt hatékony a vércukorszint szabályozásában
  • nagymértékben leviszi a koleszterinszintet
  • Segít a vas előállításában
  • Megkönnyíti a fogyást

hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pirospaprika
  • 1 csomag petrezselyem
  • tárkony
  • 1 késhegynyi borsikafű vagy friss borsika
  • 1 citrom leve
  • szójaszósz
  • só ízlés szerint.

elkészítés:

A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. 3 ek olajon megfuttatjuk, felengedjük pici vízzel, beletesszük a kockára aprított padlizsánt, pici sót. 10 percig pároljuk, majd lehűtjük.

Hozzáadjuk a petrezselymet, a tárkonyt, a citrom levét, ízlés szerint szójaszószt és a hűtőszekrényben tovább hűtjük,mely idő alatt az ízek érlelődnek.

Tálaláskor átforgathatjuk pici olívaolajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!