Ezt a fincsi, kremes zöldséglevest a mi kedvenc öreg Panni nénink ihlette, aki mindíg a saját kertjéből szedett friss zöldségekből készült főztjeivel vesz le minket a lábunkról. Szerinte akkor a legfinomabb a leves, ha minél frissebb alapanyagokat használunk. Így még több esélye van szervezetünknek begyűjteni az éltető tápanyagokat.
miért jó ez a leves?
- Magas növényi rosttartalom: felszívják az epesav sóit és a koleszterint,
- Zeller: Gyorsítja az emésztést és az anyagcserét,
- Zöldbab: Könnyen emészthető, magas B1-, B2-és C-vitamin,
- Kókuszolaj: gomba-, baktérium- és vírusölő,
- Cukkini: nulla zsírtartalom, de magas tápanyagtartalom
- Petrezselyem: enyhe vízhajtó, hatékony vaspótló

kellékek
- fazék
- fakanál
- botmixer vagy turmix
hozzávalók (6 adag)
- 4 cukkini
- 400g zöldbab
- 2 zellerszár
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
elkészítés
Először is megmossuk a zöldségeinket. A cukkinit, a zöldbabot és a fokhagymát apróra szecskázzuk, végeit eltávolítjuk. A zellerszárakat is feldaraboljuk, majd az összes apróságot (a kókuszolaj kivételével) beletesszük a kedvenc fazekunkba, felöntjük vízzel, picit megsózzuk, majd forrás után még kb. 15 percig főzzük lassú tűzön.
Amíg párolódnak a zöldségek, megnézheted a többi leves receptünket is 🙂
Ha a zöldségek megpuhultak, leöntjük a vizet és megvárjuk míg kicsit kihűl.
Ezután turmixgépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk.

tárolás
Javasoljuk, hogy a későbbre tartogatott levest zárható edényben tartsd, és mindenképpen hűtőben.
Fagyasztva akár hetekkel később is előkaphatod, ugyanolyan tápanyagdús és finom lesz.
Egy kis fantáziával akár jégkockaformába is öntheted.
Ha pedig tuningolnád a levest, mi egy kis búzafűport ajánlunk varászszerként belekeverni.