ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

Ezt a fincsi, kremes zöldséglevest a mi kedvenc öreg Panni nénink ihlette, aki mindíg a saját kertjéből szedett friss zöldségekből készült főztjeivel vesz le minket a lábunkról. Szerinte akkor a legfinomabb a leves, ha minél frissebb alapanyagokat használunk. Így még több esélye van szervezetünknek begyűjteni az éltető tápanyagokat.

miért jó ez a leves?

  • Magas növényi rosttartalom:  felszívják az epesav sóit és a koleszterint,
  • Zeller: Gyorsítja az emésztést és az anyagcserét,
  • Zöldbab: Könnyen emészthető, magas B1-, B2-és C-vitamin,
  • Kókuszolaj: gomba-, baktérium- és vírusölő,
  • Cukkini: nulla zsírtartalom, de magas tápanyagtartalom
  • Petrezselyem: enyhe vízhajtó, hatékony vaspótló
Panni néni isteni krémlevese 5

kellékek

  • fazék
  • fakanál
  • botmixer vagy turmix

hozzávalók (6 adag)

  • 4 cukkini
  • 400g zöldbab
  • 2 zellerszár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

elkészítés

Először is megmossuk a zöldségeinket. A cukkinit, a zöldbabot és a fokhagymát apróra szecskázzuk, végeit eltávolítjuk. A zellerszárakat is feldaraboljuk, majd az összes apróságot (a kókuszolaj kivételével) beletesszük a kedvenc fazekunkba, felöntjük vízzel, picit megsózzuk, majd forrás után még kb. 15 percig főzzük lassú tűzön.

Amíg párolódnak a zöldségek, megnézheted a többi leves receptünket is 🙂

Ha a zöldségek megpuhultak, leöntjük a vizet és megvárjuk míg kicsit kihűl.
Ezután turmixgépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk.

forrás

tárolás

Javasoljuk, hogy a későbbre tartogatott levest zárható edényben tartsd, és mindenképpen hűtőben.
Fagyasztva akár hetekkel később is előkaphatod, ugyanolyan tápanyagdús és finom lesz.

Egy kis fantáziával akár jégkockaformába is öntheted.

Ha pedig tuningolnád a levest, mi egy kis búzafűport ajánlunk varászszerként belekeverni.