ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

ELSAVASODTAM? | lúgosítás első lépései

Eme vicces nevű recept az egyik kedvenc paprikás kajánk, melynek alapja a chilipaprikák családjába tartozó, színes kaliforniai paprika. Édes, zamatos ízén kívül számos jótékony hatása miatt szeretjük:

  • Alacsony kalória és magas C-vitamin tartalom
  • Kiváló E és B6 vitamin forrás
  • Béta-karotin tartalma antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is bír.

hozzávalók

  • 6 db nagyobb kaliforniai paprika
  • 1 fej fehérhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 cukkini
  • 2 csésze barna (vagy basmati) rizs
  • vegeta (ízfokozó mentes!) bazsalikom, majoránna
  • só, bors

elkészítés

A paprikákat megmossuk, a száraknál levágjuk a tetejüket úgy, hogy minél több helyünk maradjon a töltéshez.
A paprikák belsejét eltávolítjuk.

Feltesszük főni a rizst vegetás lében.

A fehér hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymákat, és egy picit még együtt hagyjuk őket, amíg a fokhagyma illóolaját megérezzük a levegőben.

A többi zöldségetolyan apróra daraboljuk, hogy könnyen be lehessen tölteni a paprikákba.

Az apróra vágott zöldségeket, az üvegesre pirított hagymát és fokhagymát a főtt rizzsel összekeverjük, és betöltjük a paprikákba.

A megtöltött paprikákat fazékba tesszük, felöntjük vízzel, hogy pont ellepje és megfőzzük őket.
Süthetjük is, melyhez lefedhető sülőtálat ajánlunk használni, és ekkor is tegyünk egy kis vizet a tál aljába, hogy a zöldségek megfelelően tudjanak párolódni és a paprikák ne égjenek meg idő előtt.

Mókás étvágyat kívánunk hozzá!